Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

DuoLife Clinical Formula ProBactilardii 2 X 20 db

Ár:
21.900 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: DuoLife
Egységár: 547,50 Ft/db
Várható szállítás: 2022. május 31.
Menny.:db

Leírás

DuoLife Clinical Formula ProBactilardii® egy komplex, 2 egymást kiegészítő kapszulából álló étrend-kiegészítő. A Synbiotic kapszula prebiotikumot (akácrost formájában) és 4 baktérium törzsön és 1 élesztő törzsön alapuló szabadalmaztatott BACTILARDII® probiotikus formulát tartalmaz, amelynek minősége a termék felhasználhatósági ideje alatt végig garantált. A Postbiotic kapszula vajsavra alapuló formula részét képező posztbiotikumot tartalmaz. A DuoLife Clinical Formula ProBactilardii®-t nemcsak innovatív összetétel jellemzi, hanem szabadalmazott formula és szabadalmazott közvetlen csomagolás is, amely biztosítja a kapszulában található mikroorganizmus-törzsek maximális védelmét.

Mi él bennünk?


Egy egészséges ember bél mikroflórájában összesen mintegy 100 billió(!) jótékony mikroorganizmus (baktérium, gomba, vagy akár vírus) található meg, amelyeknek a száma meghaladja az emberi test összes sejtjének a tízszeresét.

Akár 500–1000 hasznos mikrobafaj is élhet az emberi bélben, többségük a vastagbélben. A mikrobiom összetétele sok tényezőtől függ, de a BacteroidesBifidobacterium és Lactobacillus nembe tartozó baktériumok szinte mindig dominánsak.

A bél mikroflórájának összetételére a legnagyobb hatást gyakorló tényezők között a genetikai determinánsokon kívül elsősorban az életkor, az étrend, a földrajzi régió, a közegészségügyi körülmények és az alkalmazott gyógyszerek említhetők meg.

A mikrobiom összetételét és létszámát többek között a következők zavarhatják meg:

a túlzott stressz,

az életmódváltás,

a túlhajszoltság,

a betegségek,

az antibiotikumok használata,

a hirtelen étrendváltás, amit pl. a tartózkodási hely hirtelen váltása, illetve eltérő étrendű trópusi vagy egzotikus országokba tett utazások idéztek elő.

Az emésztőrendszerben élő mikroorganizmusok egészségre előnyös hatását több ezer klinikai kísérlet és tudományos jelentés dokumentálja. Ezek megerősítik, hogy az egészséges mikrobiom kedvező hatást fejt ki az alábbiakra:

A DuoLife Clinical Formula ProBactilardii® az alábbiaknak ajánlott:


1. azoknak, akik napi szinten támogatni akarják az emésztőrendszer optimális működését, beleértve többek közt:

természetes bélmikroflóra-rendellenességgel élőket, beleértve székrekedést vagy hasmenést;

a túlzott stressz miatt emésztőrendszeri problémákkal küzdőket;

a laktóz intoleranciában szenvedőket;

a természetes emésztési folyamatokat támogatni kívánókat;

a vastagbél megfelelő kondíciójának fenntartására törekvőket;

a B csoportba tartozó vitaminok és a K-vitamin a vastagbélben végbemenő optimális bioszintézisét támogatni kívánóknak.

2. azoknak, akik támogatni kívánják az immunrendszer működését, beleértve a túlzott stressz következtében csökkent immunitással rendelkezőket is.

3. azoknak, akik támogatni kívánják a központi idegrendszer optimális funkcióit, beleértve:

az optimális közérzetet;

az érzelmi egyensúlyt.

4. azoknak, akik antibiotikumos kezelés (antibakteriális és/vagy gombaellenes) alatt vagy után vannak;

5. azoknak, akik eltérő étrenddel rendelkező, elsősorban egzotikus és trópusi országokba való utazást terveznek, az utazás előtti és az alatti használatra;

A DuoLife Clinical Formula ProBactilardii® támogatja:


az emésztőrendszer megfelelő funkcióit egészséges személyeknél;

az emésztőrendszer megfelelő funkcióit antibiotikum-terápia közben;

az emésztőrendszer funkcióit hasmenés és baktérium-fertőzések, vírusfertőzések és gombafertőzések idején;

az emésztőrendszer funkcióit túlzott stresszel élő személyeknél;

az immunrendszer optimális funkcióit;

a bél-mikroflóra optimális funkcióit;

a vastagbél optimális kondícióját;

a megfelelő emésztési folyamatokat;

a B csoportba tartozó vitaminok és a K-vitamin a vastagbélben végbemenő optimális bioszintézisét;

a központi idegrendszer funkcióit –különösen a megfelelő közérzetet és az érzelmi egyensúlyt;

a helyes laktóz-emésztést;

az antioxidációs folyamatokat;

a vér megfelelő koleszterin-szintjét;

a méreganyagok eltávolítását a szervezetből;

a baktériumflóra újjáépítését az emésztőrendszer baktérium-, vírus- és gombafertőzéseken történő átesése után.

A PROBIOTIKUMOK megfelelően kiválogatott élő mikroorganizmus-törzseket tartalmazó termékek, amelyek a bélflóra egyensúlyának javításán keresztül pozitív hatással vannak az emberi szervezetre. A DuoLife Clinical Formula ProBactilardii® termékben található törzsek széleskörű, klinikailag dokumentált egészségőrző tulajdonságokkal rendelkeznek.

A PREBIOTIKUMOK olyan termékek, amelyeket az emberi mikroflóra (főleg a bélben, de nem kizárólag) jótékony mikroorganizmusai használnak, ami egészségügyi előnyökkel jár az emberi szervezet számára. A DuoLife Clinical Formula ProBactilardii®-ben használt akácrost az oldható rostfrakcióhoz tartozik. Serkenti a természetes bél mikroflóra fejlődését, elősegíti az emésztőrendszer optimális működését, támogatja a bél perisztaltikáját, szabályozza a bélmozgást, és megakadályozza a puffadást és a krónikus székrekedést.

A POSZTBIOTIKUMOK a baktériumok által például erjedés útján előállított összes bioaktív összetevő kombinációját jelentik, amelyek hasznosak, ha bekerülnek az emberi szervezetbe. A DuoLife Clinical Formula ProBactilardii®-ban használt vajsav jótékony hatással van az emésztőrendszer és az immunrendszer működésére. A vastagbélben természetesen megtalálható baktériumok állítják elő, az étrend-kiegészítőkkel való bevitele pedig támogathatja a bélben termelődő vajsav működését. A vajsav elősegíti a belek optimális állapotát, támogatja a bél gátfunkcióit, a bél perisztaltikáját, táplálja a bél hámsejtjeit, és támogathatja a szervezet küzdelmét a bél helyi gyulladásaival.

Saját Bactilardia® formula

4 élő, liofilizált, válogatott és brandingelt baktérium törzs (Bifidobacterium bifidum Rosell® R0071, Bifidobacterium longum Rosell® R0175, Lactobacillus helveticus Rosell® R0052 és Lactobacillus rhamnosus Rosell® R0011) a DuoLife részére szabadalmaztatott arányban, valamint 1 milliárd élesztőtörzs (Saccharomyces boulardii CNCM I-1079)

Koncentrált formula

A mikroorganizmusok összmennyisége 9 milliárd CFU = 9x109 CFU (CFU = colony-forming unit, telepképző egység) ÉLŐ liofilizált baktérium és élesztőkultúra, a termék SZAVATOSSÁGI IDEJÉNEK VÉGÉIG GARANTÁLT MENNYISÉGBEN. A koncentrált formula kényelmes használatot tesz lehetővé, naponta általában csak egyszer kell beszedni mindkét kapszulát.

A koncentrált formula kényelmes használatot tesz lehetővé, naponta általában csak egyszer kell beszedni mindkét kapszulát.

Az együttes felhasználás 2 darab, egyszerre bevett kapszulát jelent - egy szinbiotikum az első kapszulában és egy posztbiotikum a második kapszulában.

Élettartam

A készítményben található baktériumok és élesztőkultúrák laboratóriumi vizsgálatok által alátámasztott életképessége a lejárati idő végéig garantált.

A mikroorganizmusok stabilitása és túlélése

A mikroorganizmusok stabilitása és életképessége - az Egyesült Államokban található, neves laboratórium által igazolva.

Klinikai vizsgálatok

Az egyes mikroorganizmus-törzsek működését SZÁMOS klinikai és preklinikai tanulmány dokumentálta, beleértve a termékben használt konkrét Lallemand (R0011, R0052, R0175 és R0071) törzsekről készült legalább 30 klinikai vizsgálatot is. Valamennyi klinikai vizsgálatban az is bebizonyosodott, hogy a tesztelt baktériumtörzsek embereken való alkalmazása nagyon biztonságos.

Az R0175 és R0052 törzseken végzett preklinikai vizsgálatok (összesen 7 vizsgálat) eredményei, amelyek kimutatták a törzsek gátló hatását és azok adhézióját (tapadását) a bél hámjához, amely a probiotikumos egészségmegőrző hatást meghatározza.

Rajz: A Lactobacillus rhamnosus Rosell® R0011 (A) és a Lactobacillus helveticus Rosell® R0052 (B) törzsek pálcikáinak tapadása a bélhám sejtjeihez, ami meghatározza probiotikus hatásukat. A baktériumokat fehér nyilak jelzik. Elektronmikroszkópos kép, a(z) alapján.

Bifidobacterium bifidum Rosell® R0071 törzsön végzett klinikai vizsgálatok eredményei

Ellenállás a gyomor bélkapcsolat alatt

Az ellenállást az emésztőrendszeren történő áthaladás során az R0052 és R0011 törzseken in vitro modell (IViDiS, in vitro Digestive System) felhasználásával végzett kísérleti vizsgálatok igazolták. Ez megerősíti a törzsek jó stabilitását a gyomor és a patkóbél környezetében ii.

Következtetések: Az R0052 és R0011 törzsek túlélése akár 90 percen át optimális a gyomorban, majd további 90 percen át a patkóbélben, ami lehetővé teszi a törzsek stabilitását a gyomor-bél traktus felső részén történő, fiziológiai körülmények közötti áthaladás során.

Ezen felül az R0011 törzset tartalmazó étrend-kiegészítőt szedő egészséges önkénteseken végzett klinikai vizsgálatok a baktériumok jó túlélését mutatták ki az egész emberi emésztőrendszerben iii.

Következtetések: A vizsgálati alanyok székletében található R0011 törzs pálcikáinak száma az étrend-kiegészítő fogyasztása előtt (3 hét, exclusion), valamint a szedés időtartama alatt (12 nap, consumption) és a heti kiürülési (wash-out) időszakban.

Ideális arányok

A termék összetételét képező törzseket a DuoLife részére szabadalmaztatott arányokban, és egyben számos klinikai vizsgálatban használt teljes adagban alkalmaztuk.

Szinergikus egészségmegőrző hatás a bél - agy - bél tengelyre

A klinikai vizsgálatok megerősítik, hogy a DuoLife Clinical Formula ProBactilardii®-ben található R0175 és R0052 baktériumtörzsek kombinációja pozitív hatással van a bél - agy - bél tengelyre, hozzájárulva mind az emésztőrendszer, mind a központi idegrendszer (CNS) működésének javulásához. Ez a kombináció jótékony hatással van az egészséges emberek pszichés funkcióira, segít fenntartani az optimális közérzetet és elősegíti a stressz az emésztőrendszer és a központi idegrendszer működésére gyakorolt káros hatásaival szembeni védelmet. Segíthetnek az intenzív érzelmek okozta bélrendszeri kellemetlenségek csökkentésében is.

A bél-agy-bél tengelyre gyakorolt szinergikus egészségmegőrző hatást megerősítő vizsgálatok az alábbi törzspár esetében: Bifidobacterium longum Rosell® R0175 és Lactobacillus helveticus Rosell® R0052. A klinikai vizsgálatokban felhasznált R0175 és R0052 baktériumtörzsek mennyisége és aránya megegyezik a DuoLife Clinical Formula ProBactilardii® készítményben található mennyiségekkel.

1. ábra Az R0052 és R0175 törzsek szinergikus hatását a 2011-ben (A) és 2008-ban (B) végzett klinikai vizsgálatok igazolják. A ábra: Pszichológiai funkciók javulása (global mood score; HSCL-90 Global Severity Index) a placebóhoz képest, kombinálva a vizeletben található stressz biomarker (kortizol) mennyiségének csökkenésével, mindkét törzs 30 napos alkalmazásával (összesen 3x109 CFU) 55 egészséges önkéntes esetében. B ábra: A bélműködés átlagos javulása az R0052 és R0175 törzsek keverékének 21 napos használata után, 75 egészséges önkéntes esetében, akik alkalmi stressznek voltak kitéve. iv-vi alapján Placebo = referenciacsoport, nem kapott probiotikumot.

A törzsek optimális védelme

A szabadalmazott innovatív készítmény a szintén szabadalmazott BIO-SUPPORT™ technológiának köszönhetően megvédi a törzseket a körülmények káros hatásaitól, valamint a gyomorsav és az epe hatásától. A törzsek gyomor-bél traktusban való stabilitását preklinikai in vitro és klinikai vizsgálatok igazolják. A mikrogranulátumokat emellett a késleltetett felszabadítási idejű HPMC kapszulák is védik, az egész termék pedig szabadalmazott, gyógyszerhasználatra tanúsított, Activ-Polymer™ bevonattal ellátott ACTIV-VIALTM közvetlen csomagolásban kap helyet, amely minimalizálja a nedvesség, a fény és az oxigén hozzáférését a tartályban lévő kapszulákhoz, ezáltal védve a baktériumokat, élesztőket és egyéb törzseket a termék tárolása során.

Szabadalmaztatott, innovatív, gyógyszerhasználatra tanúsított ACTIV-VIAL™ közvetlen csomagolás

Kényelem

Nem igényel hűtőszekrényt, ajánlott szobahőmérsékleten, 20-25°C között tárolni

Természetes összetevők

Köztük 4 baktériumtörzs és 1 élesztőtörzs ÉLŐ liofilizált mikroorganizmusok formájában. A törzseket a légkörben található oxigén káros hatásaitól védő anyag a természetes eredetű C-vitamin - L-aszkorbinsav (a címkén az 1831/2003/EK EU-rendeletnek megfelelően antioxidánsként feltüntetve).

Less is more

Nem tartalmaz mesterséges töltőanyagokat, GMO és gluténmentes

Vega

Vegánoknak és vegetáriánusoknak megfelelő termék

Összetétel: Synbiotic (prebiotikus-probiotikus) kapszula: szabadalmazott BACTILARDII ® formula, ezen belül egy kapszulában 9 milliárd (9x109) CFU* liofilizált, válogatott, élő baktérium-kultúra és válogatott, élő élesztő-kultúra, akácrost, burgonyakeményítő–hordozóanyag, természetes eredetű C-vitamin (L-aszkorbinsav) 1,5 mg / kapsz.– antioxidáns, a burkolat összetevője: hidroxi-propilometil-cellulóz (HPMC). Postbiotic(posztbiotikus) kapszula: granulált glicerin-tributirát napraforgóolajban 380 mg / kapsz., vajsavra átszámítva 91 mg / kapsz., a burkolat összetevője: hidroxi-propilometil-cellulóz (HPMC), klorofillek és klorofillinek rézvegyületei–színezőanyag.

Az összetevők tartalma a termék ajánlott napi adagjában

1 kapszula

Synbiotic kapszula (prebiotikus-probiotikus)

BACTILARDII® formula, amely a következőket tartalmazza: 380 mg

baktériumtörzsek 8 x 109 CFU*

Bifidobacterium bifidum Rosell® R0071

Lactobacillus helveticus Rosell® R0052

Lactobacillus rhamnosus Rosell® R0011

Bifidobacterium longum Rosell® R0175

élesztőtörzsek 1 x 109 CFU*

Saccharomyces boulardii CNCM I-1079

akácrost

Postbiotic kapszula (posztbiotikus)

Glicerin-tributirát (tributirin) 114 mg

vajsavra átszámítva  91 mg

Az élő mikroorganizmusok száma a címkén feltüntetett tárolási feltételek betartása mellett a termék eltarthatósági időszakának végéig garantált.

A használat módja: Felnőttek és 12 évnél idősebb gyermekek: 1 kapszula naponta mindegyik dobozból, hűvös vizet kell rá inni. Az együttes felhasználás 2 darab, egyszerre bevett kapszulát jelent - egy szinbiotikum az első kapszulában és egy posztbiotikum a második kapszulában. Szükség esetén az egyes kapszulák felhasználása akár napi kétszeres adagra is növelhető. Az egy napi fogyasztásra ajánlott maximális mennyiséget nem szabad túllépni. 7-12 éves gyerekek: a termék (mindkét kapszula) használata előzetes orvosi konzultáció után megengedett. 3-7 éves gyerekek, valamint terhes és szoptató nők: a szinbiotikumot tartalmazó kapszula használata előtt orvosi konzultáció szükséges. A posztbiotikumot tartalmazó kapszula használata nem javasolt. A termék nem alkalmas 3 évnél fiatalabb gyermekek számára.

A kapszulát csak olyan gyermekek szedhetik, akik képesek azt lenyelni. A kapszulát lenyelni nem képes gyermekek esetében kiszórhatjuk a kapszula tartalmát egy kanálra, vagy feloldhatjuk kis mennyiségű vízben. Az így előkészített terméket azonnal el kell fogyasztani.

Antibiotikumos kezelés esetén ajánlott a készítményt az antibiotikum szedésével egyidejűleg elfogyasztani, lehetőleg a gyógyszer bevétele után 1 órával. Javasolt továbbá az étrend-kiegészítés folytatása az antibiotikum-terápia befejezése után 7-10 napig.

Külföldi, különösen egzotikus országokba és trópusi éghajlatú területekre való utazás esetén a készítményt 5 nappal az indulás előtt, a tartózkodás ideje alatt és 5 nappal a külföldről való visszatérés után kell szedni.

A termék nem használható a változatos étrend helyettesítésére. A változatos táplálkozás és az egészséges életmód elengedhetetlen a szervezet megfelelő működése szempontjából.

Tárolás: Szobahőmérsékleten (20-25°C), kisgyermekektől elzárva tartandó. Nem igényel hűtőszekrényben való tárolást.

Ellenjavallatok: túlérzékenység a termék bármely összetevőjére. A posztbiotikumot tartalmazó kapszulákat nem szedhetik 7 évnél fiatalabb gyermekek, valamint terhes és szoptató nők. A termék 3 évnél fiatalabb gyermekek által nem használható.

Kiszerelés : 2 x 20 db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!