Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

DuoLife Fiber Powder 20 x 10 g

Ár:
14.000 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: DuoLife
Egységár: 700,00 Ft/db
Várható szállítás: 2022. július 08.
Menny.:db

Leírás

DuoLife Fiber Powder egy étrend-kiegészítő, 4 forrásból származó oldódó rost-komplexumot (márkázott összetevők alakjában) valamint szabadalmazott, márkázott, Saccharomyces cerevisiae élesztőből készült nukleotid-formulákat tartalmazó tasakok formájában. A készítmény kiváló minőségű természetes nyersanyagokból lett összeállítva, és étrendi rostok igen gazdag forrását alkotja. Az étrend-kiegészítőben foglalt összetevők egészségtámogató hatását klinikai vizsgálatok igazolták.

Miért használjunk élelmi rostokat?


Az étrendi rost (étkezési rost) nagyon fontos élelmezési szerepet lát el, annak ellenére, hogy nem kerül megemésztésre az emésztőcsatornában, és nem kerül felszívásra a vérkeringésbe. Rendkívül pozitív hatást fejt ki számos emésztési és fiziológiai folyamatra az emberi szervezetben, és az úgy nevezett PREBIOTIKUMOK közé sorolják.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az ajánlott napi élelmi rost fogyasztás felnőtt személyeknél 20–40 g-ot kellene kitegyen1. Az Élelmiszer- és Élelmezési Intézet Lengyelország tekintetében napi 30–35 g-os normát jelölt meg felnőtt személyek számára. A napi fogyasztás egy másik mutatója 14 g rostot ajánl 1000 kcal-nként az étrendben naponta. Eközben Lengyelországban 2016-ban a napi átlagos rostbevitel mindössze 15,4 g volt fejenként2. Tudományos megfigyelések azt mutatják, hogy a nagyobb mennyiségű élelmi rostot (akár 30-40 g/nap) fogyasztó népességben alacsonyabb az emésztési, keringési és immunrendszeri, valamint az ehhez kapcsolódó egészségügyi problémák aránya.

A DuoLife Fiber étrend-kiegészítő támogató étrendi elemként történő használatra ajánlott az alábbiak esetében:


olyan személyeknél, akik napi szinten támogatni kívánják emésztőrendszerük megfelelő működését és az emésztési folyamatokat;

székrekedéssel és lelassult bélműködés miatti problémákkal küzdő személyeknél;

a természetes bél mikroflóra rendellenességeiből eredő gyomor- és bélrendszeri problémákkal küzdő személyeknél;

a vastagbél optimális kondíciójáról gondoskodó személyeknél;

ún. LOW FODMAP diétát tartó személyeknél;

a helyes testtömegre odafigyelő személyeknél - támogatja a fogyási folyamatot, segít csökkenteni az étvágyat és hosszan tartó jóllakottság-érzetet nyújt;

túlsúly-problémákkal küzdő személyeknél, akik szeretnék támogatni a zsírszövet csökkentését;

olyan személyeknél, akiknek fontos a vér megfelelő glükóz- és koleszterinszintjének fenntartása;

olyan személyeknél, akik szeretnék támogatni véredényeik optimális kondícióját és a megfelelő vérnyomást;

az immunrendszer működését támogatni kívánó személyeknél;

olyan személyeknél, akik szeretnék támogatni szervezetük megtisztulását a felgyülemlett méreganyagoktól;

az epehólyag megfelelő működését támogatni kívánó személyeknél;

gyomorégési problémával küzdő személyeknél;

olyan személyeknél, akik támogatni szeretnék az ásványi összetevők optimális felszívódását a belekből;

az optimális antioxidációs folyamatokat támogatni kívánó személyeknél.

Mi emeli ki a DuoLife Fiber Powder-t


Magas oldható élelmirost-tartalom

4 oldható élelmirost-forrás

Az összetevőkön végzett klinikai vizsgálatok

Szabadalmaztatott NUTRIOSE®* formula

Szabadalmazott SUNFIBER®** formula

Szabadalmaztatott INAVEA BAOBAB ACACIA*** formula

Szabadalmaztatott IMMUNEL™*** formula

A LOW FODMAP számára jóváhagyott

100%-ban természetes

Szinergikus hatás

A kevesebb több

Gluténmentes

Vegán

Kényelmes használat

Ideális főzéshez

Magas oldható élelmirost-tartalom

Az élelmi rostnak két típusa különíthető el: az oldódó és a nem oldódó rostok, amelyeknek némiképp eltérőek a fiziológiai funkciói3. Oldódó rostok mindenekelőtt a pektinek, gumik, növényi nyálkák, egyes hemicellulózok, béta-glükánok és más vízben oldódó vegyületek.

Az oldódó rost:

a víz hatására megduzzad a belekben, és megnöveli a tápláló tartalom sűrűségét;

meghosszabbítja a béltranzit idejét;

táplálékot jelent a hasznos bélbeli baktériumok számára, serkentve a vastagbél baktérium-mikroflórájának fejlődését (prebiotikus hatás);

növeli a jóllakottság-érzetet, segítve a megfelelő testtömeg fenntartását és elősegítve a fogyást;

segít fenntartani a megfelelő koleszterin- és triglicerid-szintet a vérben, támogatva a véredények funkcióit és az optimális vérnyomást. A keringési rendszer optimális funkcióját támogató hatást főleg az oldódó rostok mutatnak;

kedvez a glükóz-felszívódási folyamat kitolódásának a vékonybélben, és az inzulin-kiválasztás csökkentésének, ezáltal segítve a vércukor-szint szinten tartását;

lazítja a széklet állagát, ezáltal segít a székrekedés elkerülésében;

kedvez az ásványi összetevők felszívódásának a bélből;

áldásos hatással van a szervezet ellenálló képességére.

Nem oldódó rost főleg a cellulóz és a ligninek. A funkciója elsősorban az emésztőcsatorna perisztaltikájának támogatása és a széklet tömegének növelése.

4 oldható élelmirost-forrás

A DuoLife Fiber Powder egy 100%-ban természetes összetétel, amely oldható, márkázott élelmi rostok nagyon magas tartalmára épül: NUTRIOSE®*, SUNFIBER®** és INAVEA™ BAOBAB ACACIA*** valamint Saccharomyces cerevisiae élesztő szabadalmazott, 60% nukleotid-tartalomra standardizált formulája – IMMUNEL™***, ami támogatja az immunrendszer és az emésztőrendszer helyes működését.

Az összetevőkön végzett klinikai vizsgálatok

A termékben foglalt összetevők számos dokumentált klinikai vizsgálattal rendelkeznek.

Szabadalmaztatott NUTRIOSE®* formula

A kukoricából származó NUTRIOSE®* rost - a gabonarostokkal szemben - nem mutat allergizáló hatást. A mikrogranulátumos kialakításnak köszönhetően igen nagy stabilitást és oldhatóságot mutat, így forró ételekhez, pl. levesekhez is felhasználható adalékként. A tudományos elemzésekben kimutatták egészségvédő, PREBIOTIKUS hatását az emésztőrendszer működésére és pozitív hatását a vérkeringés működésére3-6. A NUTRIOSE® kapcsán végzett klinikai vizsgálatok (konferenciai értesülések) rámutattak támogató szerepére az emésztési folyamatokban és a helyes testtömeg megtartásában is. A kukoricarost 75%-ban lassú (tehát a belekkel szemben gyengéd) fermentáción megy keresztül a vastagbélben; ugyanakkor nem emésztik meg a szájüregben jelen lévő baktériumok, és így nem kedvez a fogszuvasodásnak. A formula alacsony glikémiás indexű valamint alacsony kalóriatartalmú (2 kcal/g).

Szabadalmazott SUNFIBER®** formula

A SUNFIBER® egy szerves, részben hidrolizált, indiai guar babból készült, galaktomannán alapú gumi. Nem azonos ugyanakkor az általánosan használt guargumival. Ellentétben a „klasszikus” guargumival, alacsonyabb a részecsketömege (20–50 kDa, szemben a nem hidrolizált gumi 300–8000 kDa értékével), ezért lényegesen alacsonyabb viszkozitás jellemzi (2000-szer kisebb), ami megkönnyíti egy könnyen fogyasztható, még nagy adagok esetén is biztonságos formula kialakítását. Ezen túlmenően, a guargumitól eltérően, gyengéd enzim-hidrolízises folyamattal állítják elő, alacsony hőmérsékleten (37°C), kizárólag a magok endospermiumából. A SUNFIBER® kedvez az emésztőrendszer optimális működésének és a helyes testtömeg fenntartásának,7-11, a hasznos Bifidobacterium és Lactobacillus bélbaktériumok szaporodásának, valamint a rövid láncú zsírsavak képződésének a vastagbélben (ún. posztbiotikumok). Ennek köszönhetően támogatni tudja a belek, az immunrendszer és az idegrendszer működését12. Az 1-2 tasak DuoLife FIBER Powderben található SUNFIBER®** adag az összetevő egészségfejlesztő hatásának fenntartásához ajánlott adag.

Szabadalmaztatott INAVEA BAOBAB ACACIA*** formula

Az INAVEA™ 2 afrikai növényből: Seyal akácból és baobabból származó, oldható élelmi rost forrás szinergikus, teljes egészében szerves, márkázott keveréke. Az INAVEA™ napi 5 g-os adag esetén (ami 2 DuoLife Fiber Powder tasak tartalma) dokumentált PREBIOTIKUS hatást fejt ki, kedvezve a hasznos bél-mikroflóra, különösen a Bifidobacterium szaporodásának. Ezen felül az INAVEA™ támogatja az emésztési funkciókat és segíti a szervezetet a gyulladásos állapotokkal szembeni küzdelemben a belekben13-15.

Szabadalmaztatott IMMUNEL™*** formula

Az IMMUNEL formulában található nukleotidok fontos jelölő- és prekurzor-részecskék a szervezetben, és újra felhasználhatók új nukleinsav-részecskék előállításához is, amelyek a sejtmagokba épülnek be. Az alacsony feldolgozottságú étrend egyik nagyon fontos, és nem kellőképp értékelt összetevőjét alkotják22, amely elengedhetetlen az immun- és az emésztőrendszer megfelelő működéséhez16-17. A Saccharomyces cerevisiae élesztőből származó nukleotidok kedvezhetnek az emésztőrendszer sérült sejtjei és szövetei regenerációjának, támogatva a szervezet nem specifikus ellenálló képességét és az ún. bél-korlátot. Az IMMUNEL™*** ajánlott napi adagját (300 mg) 2 tasaknyi DuoLife Fiber Powder tartalmazza.

A LOW FODMAP számára jóváhagyott

A LOW FODMAP egy kedvező étrend, amely alacsony mértékben tartalmaz nehezen felszívódó és gyorsan fermentálódó, nagy ozmotikus nyomású rövid láncú szénhidrogéneket (olyanokat, mint a laktóz, a fruktóz vagy a poliolok). Ennek köszönhetően kedvez az emésztőrendszer optimális állapotban tartásának, hozzájárulva az olyan panaszok minimalizálásához, mint a puffadás és a bélrendszeri diszkomfort, különösen az ingerlékeny bél szindrómában vagy laktóz-intoleranciában szenvedő személyek számára.

A termékben foglalt rostalapú formulák: ASUNFIBER®**, a NUTRIOSE®* és az INAVEA BAOBAB ACACIA*** kedveznek a LOW FODMAP étrendnek, mivel lassan fermentálódnak, ami gyengédebb a belekre nézve. A rost fermentációjának termékei időben elhúzódva szabadulnak fel, ezért a SUNFIBER®** , a NUTRIOSE®* és az INAVEA BAOBAB ACACIA***együttes használata kedvez a túl gyors bélbeli fermentációval kapcsolatos puffadás minimalizálásának (1. ábra).

1. ábra A SUNFIBER® mint előnyös rost a LOW FODMAP étrendben.

Szinergikus hatás

A SUNFIBER®**és az INAVEA BAOBAB ACACIA*** kedveznek a hasznos bél-mikroflóra szaporodásának, szinergikus hatásuk révén támogatva a NUTRIOSE®*formula működését.

A kevesebb több

A készítmény nem tartalmaz: glutént, hozzáadott mesterséges ízesítő és illatosító anyagot és mesterséges töltőanyagot, valamint GMO-mentes.

Vegán

A termék megfelelő vegánok és vegetáriánusok részére;

Kényelmes használat

Tasakokba kimért adagok, folyadékhoz vagy ételhez való közvetlen hozzáadásra.

Ideális főzéshez

Összetétel: NUTRIOSE®* - oldható kukoricarost szabadalmaztatott formulája, SUNFIBER®**- indiai guar bab (Cyamopsis tetragonolobus) (galaktomannán rost) oldható rostjának szabadalmaztatott formulája, INAVEA® BAOBAB ACACIA*** - oldható étkezési rostok szabadalmaztatott formulája szerves baobab gyümölcs (Adansonia digitata) pép és szerves akácia (Acacia Seyal) gumi keverékének formájában, IMMUNEL®*** - Saccharomyces cerevisiae élesztők szabadalmazott formulája 60% nukleotid-tartalomra standardizálva.

Az összetevők tartalma a termék ajánlott napi adagjában

1 tasak                 2 tasak


NUTRIOSE*®**

4,25 g                    8,5


SUNFIBER®

3,1 g                    6,2 g


INAVEA BAOBAB ACACIA***

2,5 g                  5 g


IMMUNEL***

150 mg            300 mg


Teljes élelmi rost tartalom

8 g                    16 g

Felnőttek és 12 évnél idősebb gyermekek: Szórjon naponta 1-2 tasakot ételbe vagy italba, és jól keverje össze. Közvetlenül az elkészítés után fogyassza el. Ajánlott egy pohár vízzel vagy más itallal leöblíteni. Az egy napi fogyasztásra ajánlott maximális mennyiséget nem szabad túllépni.

6-12 éves gyermekek, valamint terhes és szoptató nők: A termék használata előzetes orvosi konzultáció után lehetséges. Napi 1/4-1 tasak fogyasztása javasolt, a fogyasztó személy korától és az orvos ajánlásaitól függően.

A termék nem alkalmas 6 évnél fiatalabb gyermekek számára.

A terméket mindig megfelelő mennyiségű folyadékkal kell bevenni, mivel az elégtelen folyadékbevitel székrekedést okozhat.

Gyógyszerek beszedése és a rost-adag elfogyasztása közt SZÜNETET szükséges tartani, mivel a rostban gazdag étkezés csökkentheti a gyógyszerek felszívódását az emésztőrendszerből.

A gyógyszereket ajánlatos 1 órával a rost fogyasztása előtt, vagy legalább 2 órával utána bevenni.

A termék felhasználható például levesek vagy szószok és pékáruk sűrítésére.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!